Lancering nieuwe website Circulair Materialenplan

Op dit moment wordt het Circulair Materialenplan (CMP) geschreven. Het is de opvolger van het Landelijk Afvalbeheerplan (LAP). Vanaf 2025 ondersteunt het plan de transitie naar een circulaire economie. Nu vindt u informatie over het CMP nog op de website van het LAP. Dat verandert: voortaan heeft het plan een eigen website: www.circulairmaterialenplan.nl.

Wat vindt u op de website?

U leest hier meer over de inhoud van het plan, wat het voor u betekent en hoe het verschilt van het LAP3.  Ook informatie over de planning en het proces van de ontwikkeling van het CMP kunt u er vinden. Zo blijft u op de hoogte van belangrijke mijlpalen.

Bent u benieuwd hoe u kunt bijdragen en hoe anderen dat hebben gedaan? Of wilt u de brieven lezen die over het CMP naar de Tweede Kamer zijn gestuurd? Op de nieuwe CMP-website  zijn alle documenten beschikbaar.

U mag in 2024 reageren op het CMP

In 2024 vindt er een inspraakprocedure plaats. U kunt het ontwerp-CMP dan inzien en erop reageren via een zienswijze. Alle zienswijzen worden verzameld en de staatssecretaris reageert erop via een Reactienota. Vervolgens wordt het definitieve CMP in 2025 vastgesteld en vervangt dan het LAP.

Heeft u vragen?

Voor vragen over het CMP kunt u terecht bij de Helpdesk Afvalbeheer van Rijkswaterstaat.