Handreiking afvalstof of niet-afvalstof

Gepubliceerd 24 januari 2024

Leidraad afvalstof of product is nu Handreiking afvalstof of niet-afvalstof

De ‘Leidraad afvalstof of product’ wijzigt van naam en heet vanaf nu ‘Handreiking afvalstof of niet-afvalstof’. Het woord ‘niet-afvalstof’ sluit beter aan bij alle materialen waar de vraag speelt of het een afvalstof is.

Van Leidraad naar Handreiking

De leidraad is een van de documenten die achtergrondinformatie geeft voor het LAP3. Het geeft richtlijnen voor het gebruik van de begrippen ‘afvalstof’, ‘bijproduct’ en ‘einde-afvalstatus’. De handreiking borduurt hierop voort. Deze is in lijn gebracht met de Omgevingswet en is op enkele onderdelen geactualiseerd, zoals het toevoegen van de criteria ‘einde afval’ voor meststoffen. Wil je meer lezen? Download dan de Handreiking afvalstof of niet-afvalstof.

Lancering website voor afvalstof en niet-afvalstof

Gelijk met de publicatie van de Handreiking wordt ook de vernieuwde website voor afvalstof of niet-afvalstof gelanceerd. De indeling en vormgeving van de website is vernieuwd. De website biedt informatie over en hulp bij de beoordeling of er sprake is van een afvalstof, bijproduct, einde afval of voortgezet gebruik. Nieuwsgierig? Neem een kijkje: Afvalstof of niet-afvalstof.

Vragen?

Voor vragen over het LAP3 kun je terecht bij de Helpdesk Afvalbeheer van Rijkswaterstaat.

Link